Frågor & svar

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren kring byggandet av Kvarteret Skiftnyckeln. Vi uppdaterar successivt sidan under projektets gång. Hittar du inte svaret på din fundering så kontaktar du oss (se nederst på sidan).

Jag vill bo här, hur söker jag lägenhet?

Alla lägenheter förmedlas via Uppsala Bostadsförmedling, du hittar mer information om hur du ställer dig i kö och söker lägenhet på deras hemsida www.bostad.uppsala.se.

Vad kommer hyran att vara?

Se hyran för varje lägenhet under fliken lägenheterna.

Kommer det finnas parkeringar?

Ja 57 parkeringar. För att söka parkering ställer du dig för i parkeringskön via mina sidor på vår hemsida och sedan söker du lämplig plats under ”lediga bilplatser” på www.ehb.se. Uthyrningen av parkeringsplatser börjar under hösten 2019.

Vilka får bo i ungdomslägenheterna?

För ungdomslägenheterna gäller att du inte ännu ska ha fyllt 28 år när avtalet börjar gälla (tillträdesdagen). När du skrivit avtal får du sedan bo kvar i din lägenhet så länge du önskar.

Varför är det inte balkonger på ungdomslägenheterna?

Ungdomslägenheterna är byggda i det som tidigare var Bahcos huvudkontor, fasaden på det huset är Q-märkt och inga förändringar får göras, därför ingen möjlighet att bygga balkonger.

Rökfritt vad innebär det?

Samtliga lägenheter i kvarteret Skiftnyckeln har som villkor i sina hyresavtal att hålla lägenheten samt eventuell balkong/uteplats rökfri. Det är inte heller tillåtet att röka på gemensamma ytor som gården, i anslutning till entréer och på parkeringen. En rökfri boendemiljö bidrar till en hälsosam, trivsam och hållbar boendemiljö för dig och dina grannar.

Förskolan! Förtur? Hur söker man plats?

Det kommer att bli en privat förskola och det öppnar preliminärt hösten 2020.
Vi återkommer med mer information när allt är klart.

Hur kommer hela området att bli när det är klart?

Titta in på mittfanna.se så ser du hur de olika byggena framskrider.

Blir det någon annan service i området?

Vi har några lokaler i fastigheterna och förhandlar i dagsläget med intresserade aktörer, vi kommer uppdatera sidan när vi vet mer.

Är du intresserad av att hyra lokal i området, kontakta oss på info@ehb.se.

AB Enköpings Hyresbostäder  |  Box 3051  |  745 03 Enköping  |  Besöksadress: Kyrkogatan 13  |  Telefon 0171–62 58 20  |  info@ehb.se  |  www.ehb.se